Waarom
HelixCAD ?

Een tevreden klant die u uitzwaait vanuit zijn nieuwe of gerenoveerde tuin. Daar doet u het allemaal voor. Tussen dat moment en het allereerste idee van het project ligt veel energie
en arbeid: van creatie tot presentatie en uitvoering. U weet als geen ander dat dit vraagt om verschillende vaardigheden: creativiteit, commercialiteit, precisie en vakkennis.
Een goede tekening ondersteunt u hierbij en is de basis van uw succes in iedere projectfase.

8 voordelen van HelixCAD

Een tevreden klant die u uitzwaait vanuit zijn nieuwe of
gerenoveerde tuin. Daar doet u het allemaal voor.  
8 goede redenen om aan de slag te gaan met HelixCAD.

 

Basic en Full

HelixCAD is verkrijgbaar in twee versies: HelixCAD Basic voor ontwerpen en tekenen in 2D visualisatie en HelixCAD Full voor ontwerpen en tekenen in 2D en 3D visualisatie.

 • Tekentafel de deur uit
  Naam: Ed van der Haar
  Bedrijf: Van der Haar Hoveniers
  Bundel:


  Ed van der Haar van Van der Haar Hoveniers uit Pijnacker vertelt waarom hij destijds heeft besloten om de tekentafel de deur uit te doen.

 • 'Je maakt echt indruk op de klant'
  Naam: Margo Bouwens
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf ’t Höfke
  Bundel: HelixCAD Full


  Margo Bouwens van Hoveniersbedrijf ’t Höfke in het Brabantse Overloon vertelt over haar ervaring met HelixCAD en de leverancier INFOGROEN Software.

De 8 voordelen van HelixCAD op een rij

 1. Ongelimiteerde creatieve ruimte
  Wat u ook bedenkt, u kunt het tekenen in HelixCAD. De enige grenzen aan het project zijn de fysieke begrenzingen van het perceel zelf. Hierbinnen kunt u al uw inspiratie omzetten in beelden. Uw creatieve handtekening blijft gegarandeerd zichtbaar onder ieder ontwerp.
   
 2. Visueel aantrekkelijke en waarheidsgetrouwe presentatiemogelijkheden
  Uw klanten willen in het ontwerp de tuin voor zich zien. Zo waarheidsgetrouw mogelijk. HelixCAD biedt u alle mogelijkheden om uw verhaal achter het ontwerp over te brengen. Immers, een mooie tekening die gevoel en beleving oproept, verkoopt uw project.
   
 3. Flexibel aan te passen
  Een ontwerp is in de praktijk pas klaar, als de eerste spade daadwerkelijk de grond in gaat. Met HelixCAD kunt u tot die tijd ieder hernieuwd inzicht, inspiratie of wens van de klant snel en eenvoudig in het ontwerp verwerken; op kantoor of met een laptop aan tafel bij de klant. Zonder dat u opnieuw hoeft te beginnen met tekenen. U vervangt alleen datgene wat nodig is.
   
 4. Eén tekening als basis voor alle projecttekeningen
  Ieder project begint met het inmeten van het perceel: erfgrenzen, opstallen en bestaande beplanting. In HelixCAD is de digitale weergave daarvan de basis voor iedere projecttekening: van vlekkenplan tot ontwerp en van maatvoering tot beplantingsplan of technische tekening. Omdat de verschillende soorten tekeningen in HelixCAD als zogenaamde ‘lagen’ over de basistekening liggen, kunt u bovendien snel omschakelen van een presentatietekening naar een beplantingsplan of maatvoeringstekening.
   
 5. Automatische berekeningen
  Of u nu oppervlaktes, inhoud of afstanden wilt berekenen, HelixCAD neemt dit op de punt komma nauwkeurig van u over. HelixCAD ondersteunt u op deze manier optimaal bij het maken van bijvoorbeeld uw maatvoeringstekening, die u in de uitvoering uiteindelijk veel tijd bespaart. 
   
 6. Compatibel met digitale landmeetapparatuur
  HelixCAD is eenvoudig te koppelen aan digitale landmeetapparatuur zoals een Total Station of Trimble. Dit betekent dat u digitale inmetingen eenvoudig kunt importeren in HelixCAD. Daarnaast kunt u in HelixCAD gemaakte maatvoeringen probleemloos exporteren naar uw digitale apparatuur voor het uitzetten van het project. Dit bespaart u zowel bij het ontwerpen als in de uitvoering veel tijd.
   
 7. Gebruiksvriendelijk
  Gebruikers bevestigen het keer op keer. HelixCAD is gebruiksvriendelijk en makkelijk te leren. Bij installatie van het programma krijgt u de basisprincipes uitgelegd, bovendien kunt u gebruik maken van onze digitale E-learning omgeving. Zo kunt u zelfstandig en op de momenten die u passen alle mogelijkheden van HelixCAD ontdekken.
  Uiteraard is het programma volledig Nederlandstalig.

   
 8. Inclusief een symbolenbibliotheek
  HelixCAD wordt standaard geleverd met een bibliotheek van ruim 2000 symbolen: bomen, planten, stoelen, banken, schuttingen enzovoorts. De symbolen uit de bibliotheek zijn bovendien op een eenvoudige wijze aan te passen en uit te breiden.