Zo werkt het!

Uw creatieve, groene ideeën verdienen HelixCAD. HelixCAD biedt een vruchtbare voedingsbodem voor de creatie van pakkende, op de klantwens gebaseerde, ontwerpen. Ontwerpen die vervolgens moeiteloos omgezet kunnen worden in overtuigende presentaties en zo gegarandeerd in goede aarde vallen bij uw klanten.

Lees meer
 • Tekentafel de deur uit
  Naam: Ed van der Haar
  Bedrijf: Van der Haar Hoveniers
  Bundel:

  Ed van der Haar van Van der Haar Hoveniers uit Pijnacker vertelt waarom hij destijds heeft besloten om de tekentafel de deur uit te doen.


  Ed van der Haar van Van der Haar Hoveniers

   

   

  Tekentafel de deur uit

  Ed van der Haar van Van der Haar Hoveniers uit Pijnacker gebruikt Helixcad om 2D en 3D tekeningen te maken, al vijftien jaar. ‘Ik tekende vroeger ook nog met pen aan de tekentafel. Maar toen ik op Helixcad overstapte, heb ik de tekentafel meteen de deur uit gedaan.
  Door de hbo-opleiding tot tuin- en landschapsarchitect die ik onlangs op Larenstein heb gedaan, weet ik dat de basis nog steeds met pen en tekentafel wordt aangeleerd, maar dat terzijde. Ik wilde mij volledig storten op Helixcad, daarom ging de tekentafel eruit. Toen ik behalve in 2D ook in 3D wilde gaan tekenen, moest ik opnieuw tijd vrijmaken. En dat moet feitelijk ook bij elke update die het programma krijgt.’
  Het maken van een 3D tekening kost wat meer tijd. Van der Haar: ‘Toch loont het. Klanten beleven de tuin al helemaal, ze zien een pergola, blokhutje, tuinhuisje of overkapping driedimensionaal en staan er als het ware tussen. Ook maakt een technische uitwerking in 3D de overdracht aan mijn medewerkers een stuk eenvoudiger. Bovendien is het programma zeer gebruiksvriendelijk en helder. Bij andere Cad-programma’s kunnen de commando- en menustructuren weleens afschrikken.
  Ook is het reuzehandig dat je er presentatietekeningen mee kunt opmaken. Op de opleiding die ik deed, kon ik voor de technische uitvoeringstekeningen toe met Autocad, maar de architectuurstudenten gebruikten Google Sketchup voor het creëren van kleur of structuur in een tekening. Helixcad is twee in één.’


  Afgestemd op de praktijk

  ‘Door de jaren heen heb ik weleens tips aangedragen, zoals het verschuiven van lijnen door de muis op een bepaald punt te zetten. Zoiets wordt dan opgenomen in Helixcad. Infogroen is een bedrijf dat goed luistert naar waar de klanten in de praktijk behoefte aan hebben. En het tweede sterke punt is hun engelengeduld’, lacht Van der Haar.